Cabeçalho da página cultures

CULTURES

History of do

Corn

The first records of the culture were made about 7,300 years ago, its name of indigenous Caribbean origin meaning “sustenance of life”. It was the staple food of several important civilizations over the centuries such as the Olmecs, Mayans, Aztecs and Incas. With the colonization of the American continent and the so-called great navigations that took place during the 16th century, corn was introduced in other parts of the world, becoming one of the most important items in world culture.

Corn in

Brazil

Corn was already part of the diet of the Indians even before the arrival of the Portuguese, being one of the main sources of nutrition for the native peoples. But, it was only about 500 years ago with the arrival of the colonizers that the consumption of cereal expanded, due to its introduction into the diet of the population. A versatile food that can be served as hominy, porridge, angu, pamonha (tamales), polenta, cakes, popcorn or simply cooked, corn has become an indispensable item in typical Brazilian cuisine.

Products VitalForce

For Corn


See Other

Culture

news-img-listras

News Channel

Vital News

La importancia de las bacterias en el manejo sanitario del suelo en todos los cultivos

El uso de bacterias para el control de enfermedades no solo es una técnica conocida como biocontrol o control biológico. Esta técnica envuelve el...

08 de maio | 2023
¿Cuáles son los desafíos que enfrentan los productores en el cultivo del café?

El cultivo del café es una actividad importante en el sector agrícola, desempeñando funciones importantes relacionadas al desarrollo social y...

08 de maio | 2023
El control de productos biológicos, ¿puede ayudar a aumentar la resistencia de las plantas en el control de plagas y enfermedades en la caficultura?

Los datos indican, según la Compañía Nacional de Abastecimiento (CONAB, 2023) que en 2023 hubo un aumento en el área total destinada al cultivo...

08 de maio | 2023
Los desafíos económicos para la Agricultura en 2023

El año 2023 promete ser más desafiante para la agricultura que los años anteriores, es a lo que apunta a traves de constataciones de los precios...

08 de maio | 2023
Manejo da cigarrinha e enfezamento na cultura do milho

Diante de um cenário de incertezas climáticas – e agora também político, devido à transição de governo – os produtores rurais brasileiros,...

03 de fevereiro | 2023
Boas práticas para safrinha

Diversidade climática e abrangência territorial são importantes fatores que permitem o agricultor realizar a segunda safra, sendo possível...

03 de fevereiro | 2023
A eficiência dos produtos Grupo Vital na seca / geada

Fortalecendo as culturas anuais diante do estresse causado pelo ambiente e fatores climáticos com os produtos Grupo Vital. Desde o início do...

03 de fevereiro | 2023
Mercado de insumos biológicos
Mercado de insumos biológicos

O mercado dos insumos biológicos está em bastante ascendência e destaque no mundo agro nos últimos anos. A adoção desses bioinsumos usados para...

03 de fevereiro | 2023